Monday, February 27, 2017

CUCUR SAYUR RANGUP




Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Bertemu lagi...

Hari ni QH kongsikan menu ringkas je...bila2 masa sesuai sahaja untuk dinikmati...lagi2 bila tiba hari hujan mesti inilah yang dicari2kan...sebabnya sangat mudah dan senang untuk disediakan...yang paling penting ianya sedap dinikmati bersama minuman panas betul tak??? nak lagi sedap pencicahnya tu jangan lupa tau...hihihi...macam QH orang Johor mesti nak makan bersama sambal kicap...barulah kena dengan selera...nak makan bersama sos cili atau sos cili thai pon boleh...sedap juga...ikut pada selera masing2...

Friday, February 24, 2017

UDANG MASAK LEMAK CILI PADI



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Dah masak belum tu???
Tentu buntukan nak sediakan hidangan ape untuk makan tengah hari sekejap lagi...
Resepi di media sosial memang banyak tetapi belum tentu seisi rumah mempunyai selera yang samakan...
Ade je la nanti yang tidak gemar masakan pedas...yang ade pula masakan tak pedas tak selera nak makan...ade yang gemar masakan berlemak dan akan ade yang kurang mengemarinya...itu yang terkadang 1 hari akan ade berjenis2 lauk pauknya...betul tak...
sebab mak QH bila anak2 semua berkumpul dia memang pening sikit...selera memasing tak sama...hehehe

Thursday, February 23, 2017

KEK PISANG NUTELLA



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Taraaaa...kan akhirnya pada entri kali ini membaking juga...bukan senang nak buat tu...mood nak datang untuk membaking punya la bercinta...nak menghasilkannya apakan lagi...jenuh la keluar masuk bahan2...hehehe...pisang tu pon entah kali ke berapa beli tak terhitung dah...hihihi...punyalah susah betul nak bermain dengan tepung bagai...padahal senang sangat2 je nak buat kek pisang ni...hehehe...uitttt senang ke??? ngeeee

Tuesday, February 21, 2017

TERIMA KASIH SAJI MAC 2017



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Alhamdulillah…
Buat pertama kalinya QH muncul di dalam majalah Saji keluaran Mac 2017...di dalam majalah tersebut QH muncul di segmen intai-intai blogger...agak mendebarkan juga apabila muncul di dalam majalah yang gah namanya dan dikenali ramai ni... 

QH tertarik dan sangat suka la dengan kenyataan Sherson Lian iaitu Saya Bukan Cef...macam kena je dengan QH konsep Saji bulan Mac 2017 ni...sebabnya QH pon bukan chef...cuma bila hari cuti QH suka untuk mencuba apa sahaja jenis masakan atau resepi lepas tu ambil gambar dan kongsikan di dalam blog...itu je la kerjanya selama 5 tahun QH berblog...hehehe

Di sini QH ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada Encik Tajul Ariffin dan juga team majalah SAJI yang terlibat dengan segmen intai-intai blogger kali ni kerana sudi menjemput dan memberi peluang kepada QH untuk memeriahkan majalah SAJI pada bulan Mac 2017 ni...


Di dalam majalah SAJI ni QH ada kongsikan 3 resepi…nak tahu resepi ape yang QH kongsikan kali ni...yang tu kena dapatkan cepat2 tau majalah ni...nampak tak kat cover majalah SAJI ni...RUGI TAK BELI!! sebab dalam majalah kali ni banyak resepi2 yang menarik...mengenai resepi dari QH jika ada sebarang masalah pada resepi tersebut boleh emel QH atau boleh juga tinggalkan komen di ruangan komen entri ni untuk sebarang pertanyaan...

Ok lepas baca enrti ni cepat2 tau pergi kedai untuk beli majalah ni...habis nanti menyesal...hehehe...baiklah sekian dulu entri untuk kali ni...in shaa Allah kita akan berjumpa lagi di lain waktu...

Tuesday, February 14, 2017

IKLAN!! IKLAN!! DIBUKA UNTUK TEMPAHAN...



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Nak buat iklan sat!!!

Bismilahirrahmannirrahim...
Nak bagitahu ni secara rasminya kali ni team QH sudah bersedia untuk membuka tempahan kek, brownies dan biskut raya untuk sebarang majlis kepada sesiapa yang berminat dengan sentuhan airtangan QH...sebelum2 ni terlalu ramai yang bertanya dan ingin membuat tempahan dengan QH kan...ok sekarang QH bersedia untuk mencuba terjun dalam dunia baking pula...

In shaa Allah degisn kek yang simple2 tu bolehlah ditunaikan mengikut tema yang dikehendaki dan akan sentiasa memperbaiki sebarang kelemahan yang ada... 
Team QH akan memberikan perkhidmatan yang terbaik mengikut permintaan dan citarasa anda...
Anda boleh bagi design kek  yang dikehendaki dan jenis kek yang anda suka...

Gambar2 yang ada di dalam entri ni adalah contoh2 kek yang pernah QH buat dan ada juga tempahan dari kawan2 QH mengikut tema yang mereka mahu...
Sekiranya berminat untuk membuat tempahan dan akan menyenangkan kedua belah pihak
sebaiknya ditempah seminggu atau dua minggu awal dari tarikh yang dikehendaki

Sebarang tempahan boleh dibuat melalui whatsapp di talian 0173681580 (urusan bisnes sahaja)






















Wednesday, February 8, 2017

BENDI TUMIS BERSOTONG



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Menu apa hari ni??
Hari ni QH kongsikan menu yang simple jer...resepi belasahan sendiri...tapi in shaa Allah sedap...hihihi
Kadang2 lauk yang simple2 ni la pembuka selerakan...padahal malas nak masak...hehehe...tu main gabung2 je masaknya..dihidangkan pula dengan nasi panas2...aduyaiii boleh bertambah2 nasinya nanti...hehehe...hilang sekejap hal nak diet2nya...ngeeee...susah juga tu kan...

Monday, February 6, 2017

KEREPEK NGAKU OREO MILO



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Maaf la semua sebab lambat QH dapat update resepi ni...ikutkan QH nak post resepi ni sebelum CNY tu tapi tetiba time tu QH sibuk sedikit...entah ada ke tidak lagi musim buah ni...sebabnya buah ngaku ni ada time2 nak CNY je...ada yang panggil arrowhead atau sengkuang cina...kalau dah takde jual lagi tu maknanya semua kena tunggu tahun depan la baru boleh mencuba resepi yang QH kongsikan ni...hehehe...minta maaf sekali lagi yea...