Friday, January 20, 2017

SAMBAL KACANG TAUHU



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...
Salam Jumaat yang penuh barakah...

Apa khabar semua...dah masak belum tu...
rajin pulak nak masak2 sekarang...hehehe...mood nak membaking tu je belum sampai2 lagi...kalau dulu itu yang QH suka buat...

QH masak yang simple2 je...janji perut kenyang sudah dan yang paling penting sudah tentu la sedap...hehehe...kali ni QH tetiba teringin nak makan sambal kacang pula...tetapi dalam sambal kacang tu QH letak tauhu goreng...sedap tau...sebelum tu ada yang dah biasa atau dah pernah nampak tak resepi yang sebegini atau ini pertama kali...kalau pertama kali yang tu wajib cuba...sebab sedap sangat di makan bersama dengan ikan goreng garing2 dan juga telur masin...nampak tak terliurkan...kikiki

Wednesday, January 18, 2017

BISKUT PISTACHIO



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Selamat hari raya awak2 semua...hehehe
Kesilapan ke apa ni...kikiki
Ala kan nanti tak lama lagi nak Tahun Baru Cina kan...tu yang keluar biskut raya entri hari ni...padahal resepi ni QH tak sempat nak update kat blog sebelum raya puasa yang lepas...kira ok la jugakkan kebetulan nak CNY tak lama lagi...lagi satu kalau rajin bila2 masa boleh je nak buat biskut ni...sambil2 tengok tv tu biskut ni boleh jadi peneman...hihihi

Monday, January 16, 2017

SARDIN MASAK KICAP PEDAS



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Berhujanan pagi tadi di bumi KL hari ni...sejuknya masih terasa lagi...nasib baik la kerja kalau tak best ni berbungkus di rumah sambung tido...hehehe...

Tapi kebiasaannya hujan2 ni buat perut selalu lapar je kan...mulut ni nak mengunyah je kejenya...masak lauk sardin pon sedap jugakkan...makan pulak dengan nasi panas2...glupppp boleh bertambah makan tau...hihihi...

Wednesday, January 11, 2017

AYAM GORENG BERLADO PEDAS



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Bismillahirrahmanirrahim...
Alhamdulillah muncul juga akhir entri pertama di tahun baru 2k17 ni...hehehe...apa khabar semua followers...semoga semuanya baik2 sahaja yea...

Ada ker azam baru 2k17 ni?? hehehe...seperti kebiasaannyalahkan tahun baru je pasti ada azam yang berbagai2 ye tak...azam QH pula azam 2017 ni nak settlekan azamkan 2016 yang terbengkalai masa 2015 sebab tangguh masa 2014 dan tak laksanakan masa 2013 yang plan masa 2012...hehehe ngeee