Wednesday, December 14, 2016

PUDING LUMUT BERCINCAU



Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Hari ni QH bersiaran dengan resepi viral suatu masa dulu...hehehe...orang lain dah puas makan dan berkali2 buat...QH ni haaaa baru la terhegeh2 buat...hihihi...nak buat macam mana mood nak buat puding ni baru sampai...banyak lagi resepi2 viral yang QH belum cuba lagi...tunggu la tahun2 depan kot baru sampai serunya...kita sama2 tunggu la kan...kalau rajin dan terbuat adalah nanti tu QH update dalam blog ni...hehehe...taknak berjanji takut janji tu nanti akan dicapati...hahaha...sedap gak ekkk kalau dapat makan capati sekeping dua pastu cicah dengan kari ikan...uittt ngeces lak...hahaha...mulalah tu nak merapu meraban...ngeee

Thursday, December 8, 2016

IKAN CERMIN MASAK KICAP PEDAS



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

kembali bersiaran hari ni
apa khabar semua...
musim cuti sekolah macam ni sudah tentu ramai ibu2 kat luar sana agak sibuk sedikitkan dari kebiasaannya...masa ni anak2 semua berkumpul di rumah...ibu2 mak2 ni mula la nak memikirkan apa menu yang nak dibuat dimasak dan dihidang untuk anak2...zaman QH masih bersekolah dulu macam tu juga...masa cuti ni la minta mak QH buat itu buat ni...rasa nak makan itu ini...ye la bila dah berkumpul dengan adik2 semua...maka selera makan tu bertambah sikit bila duduk di rumah kan...masa ni la boleh makan banyak sikit...hehehe...sebabnya masa banyak di rumah bila tidak ke mana2...QH dari sekolah dulu dah minat baking...masa cuti sekolah ni jugak la rajin nak mencuba buat kek macam2...zaman dulu kek simple2 je QH cuba...kek marble paling kerap QH buat dulu...zaman2 tu mana ada macam sekarang...keperluan bakery pon terhad...tak macam sekarang...bakery tu ibarat syurga buat peminat baking atau bakers...hehehe...jadi kek marble la yang kerap QH buat...hihihi...tetiba rasa teringin lak nak buat kek marble ni...tunggu mood rajin datang dulu...hihihi

Monday, December 5, 2016

CREAM HORN



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua

Alhamdulillah dapat bersiaran hari ni…
Ada juga yang mengeluh bila QH tak update blog…QH dah pernah bagitahu sebelum ni…ada masa QH akan update blog…nak berblogging serancak dulu2 tu agak susah sedikit pada masa sekarang ni…bukan taknak update blog hari2 cuma keadaan sekarang tidak mengizinkan…jangan risau blog ni QH takkan tinggalkan macam tu sahaja…blog ni QH akan update dari masa ke semasa…sebab blog ni la yang QH paling sayang kerana blog ni banyak merubah harian hidup QH…