Wednesday, September 28, 2016

ASAM PEDAS KETAM BERKERISIK



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Ok hari ni QH nak kongsikan satu lagi resepi belasahan...sekarang ni QH rajin pula nak mereka2 resepi...hehehe...tak cuba tak tahu kan...jadi memandai2 la ubah itu ini...

Biasa kalau ketam ni...kebiasaannya masak lemak cili padi, rebus dan kari je kan...kali ni QH cuba masak asam pedas pula...pastu QH tambahkan kerisik...hmmm macam tersedap la pula...hehehe

Thursday, September 22, 2016

SIAKAP GORENG SAMBAL HIJAU



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Bersiaran lagi hari ni...
ok hari ni QH nak kongsikan resepi belasahan lagi...
hidangan kali ni Siakap Goreng Sambal Hijau...simple je menu hari ni...ni projek main masak2 cuti yang lepas...hehehe

Memang senang sangat...cuma gorengkan ikan siakap tu dengan garam dan kunyit...kemudian buatkan sambal hijau dan tuangkan sahaja ke atas ikan tadi...siap!!!

Resepi macam biasa QH sediakan seperti di bawah tu yer...selamat mencuba *_^

Tuesday, September 20, 2016

KERANG SAMBAL BERTELUR



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Kembali bersiaran...kembali ke udara...hehehe
Bila ada masa yang terluang macam sekarang ni...in shaa Allah QH akan mengupdate blog seadanya...mungkin selepas ni cara QH berkarya akan berbeza sedikit...akan kurang bercerita dan berceloteh...jika ada cerita dan punyai idea yang berjela2...panjang la entri tersebut...kalau tidak kata2 entri terkini ringkas tetapi padat atau mungkin resepi sahaja pon boleh jadi...yang penting blog tidak sunyi dari resepi dan gambar2 yang menarik...in shaa Allah ^_^

Thursday, September 1, 2016

UDANG MENTEGA NESTUM



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Hari ni update resepi masak2 lagi...resepi2 viral nanti la...hehehe...padahal memang belum sampai seru rajin nak godek2 resepi tu lagi...baik punya cover la kunun...kikiki...

Tak tahu la sejak lepas raya QH jadi malas lak nak ke dapur...oppsss kantoi sudah...hehehe...pantang cuti nak merayap je...nak mencari ketenangan la tu kununnya...terapi la bagi lapangkan minda ni kejap...hihihi...nanti la bila angin rajin QH mai...nanti kita kasik meletop kat blog ni yer...janji dicapati...harap semua tak mereput la tunggu angin rajin QH tu...ngeeee ^_*