Wednesday, December 10, 2014

PUDING SUMI JELLY



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…
Bertemu lagi…

Hari ni QH nak berkongsi menu pencuci mulut pula…kali ni QH bersiaran dengan resepi puding pula…puding kalau cuaca panas memang sedap dimakan…nak pula puding tu sejuk2…memang sangat heaven la…laju saje masuk ke mulut…bagai menari2…hihihi

Resepi puding ni agak popular juga sama ada di FB atau blog…mungkin satu fenomena…macam2 versi yang diketengahkan…ikut pada kreativiti memasing la kan…versi yang QH tonjolkan ni pon bukan idea asal QH…QH pon ceduk dari idea orang lain juga…sebab ianya unik dan menarik…


Kalau dulu2 masa kecik2 kita makan sumi jelly tu begitu sajakan…tak sangka pula kini ianya boleh dipelbagai…sangat kreatifkan kepada pengolah resepi ini…kebiasaannya sumi jelly ni QH gunakan untuk membuat cocktail segera aja…sebab malas nak masak pudingnya…hihihi…