Thursday, February 20, 2014

PROSPERITY BURGER (ROTI BUAT SENDIRI)



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...


Sekarang tiba mood untuk meroti pula...memang musim kot sekarang ni...mana tidaknya memasing menayang roti yang dihasilkan sendiri di sana sini...kalau buka FB tu pasti setiap hari ade je yang post gambar roti yang gebus gebas tu...tak percaya tengok FB masing2 sekarang ni...hehehe...maunya tak jelas dibuatnya tengok gambar2 roti yang sebegitu kan...hehehe...haruslahkan...

Tuesday, February 18, 2014

KRISPIES COKLAT MARS


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Bertemu kembali...

Ada pon entri baru hari ni ^_^...minggu lepas tak tahu la mood memang malas tak ingat dunia...kesian pada semuakan...datang singgah ke blog ni resepi masih yang sama juga…tidak bertukar kepada resepi yang baru...mulalah tetiba rasa bersalah ni...hihihi...harap2 minggu ni dan seterusnya...akan rajin tak ingat dunia juga la nanti yer..hihihi...

Wednesday, February 12, 2014

IKAN CENCARU BAKAR BERSAMA AIR ASAM & SAMBAL KICAP



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...


Hari ni QH masih bersiaran dengan resepi lauk lagi la...bila la yer nak mula membaking ni...tekak ni bukan tak teringin nak makan kek buatan sendiri, brownies, muffin dan macam2 lagi tapi sifat malas tengah bertahta sekarang ni...hehehe...setiap minggu asyik kecundang aje untuk bersama mixer...hehehe...siap2 sediakan bahan bagai tapi lepas tu simpan semula...punya la bercintan cintun nak mula membaking...macam renyahnya je nak buat semua tu...padahal membaking ni la yang paling QH suka buat dulu...sekarang ni sebaliknya pula...hihihi...agaknya kalau membaking nanti...entah menjadi ke tidak lagi kan...sama2 la kita tunggu nanti yer...hehehe

Friday, February 7, 2014

SOTONG GORENG TEPUNG



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...


Pada mulanya nak biarkan entri kali ni dengan gambar dan resepi je...tak tahu nak bebel ape...tapi tetiba pula...macam2 pulak nak dibebelkan...macam lain je kalau entri kosong tanpa cakap2 kan...hehehe...laju je jari jemari ni mengetuk keyboard...walhal dari malam tadi buka tutup...buka tutup aje entri ni...hihihi...dah siang baru keluar idea macam2...

Wednesday, February 5, 2014

SIAKAP MASAK LEMAK CILI API BERKERISEK



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Gong Xi Fa Chai buat semua kawan2 dan pengunjung blog yang berbangsa cina…

Macam mana dengan cuti CNY baru2 ni…dah sampai ke mana berjalan dan bercuti…QH? Duduk rumah je…balik kampong pon tidak…takde mood sangat nak berjalan…memang nak berehat kaw2…maaa…hihihi… (yang ni ade sedikit tipu) hehehe…keluar jugak jalan dekat2 je…sempat pergi makan Cendol Bakar kat tepi highway mmr2 area Gombak tu…tapi QH tak buat la segmen JJCM macam selalu tu…bawak kamera tapi segan la nak jadi photography yang tak bertauliah kat situ…kedainya sentiasa penuh dan orang yang datang tak putus2…hihihi…hari cuti kot…cuaca panas agaknya sekarang ni…dapat pekena cendol yang sejuk tu…memang menikmatinya tanpa perlu kata ape2…hehehe…