Wednesday, January 29, 2014

AGAR-AGAR MILO LAPIS OREO



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Pening arr
Mane tak peningnye…malam tadi ade 2 siaran yang mesti di tonton…hehehe…final Mastercheff All Star…pastu dalam masa yang sama ade bola pulak…JDT vs Lion XII…tapi QH tengok final MCAS tu dulu…dah habis…baru tukar channel…seri pula perlawanan malam tadi…takpe JDT teruskan usaha untuk perlawanan akan datang…jangan kecewakan penyokong2 anda yer…

Monday, January 27, 2014

WANTAN GORENG



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Kembali lagi!!!
Baru la ade kesempatan untuk mengupdate blog…
Apa khabar semua??? semoga semua berada dalam keadaan yang baik dan sihat yer…sekarang ni macam dah musim demam akibat perubahan cuaca…walaupon kat luar sana panas tetapi terasa sejuknyakan…kalau malam lagi la terasa sejuk…kadang2 malam pon QH bersweater tak tahan sejuk…macam berada di Cameron Highland pula rasanya…mungkin sebab rumah QH ni berada di atas bukit…tu yang lagi terasa kot…hihihi…kalau ade yang kurang sihat waktu ni…cepat2 la pergi ke klinik atau hospital yer…sebab sekarang ni macam2 penyakit ade…baik kita mencegahnya dari awal sebelum melarat…

Tuesday, January 21, 2014

SCONES CRANBERRY



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Kembali bertemu…
Semalam boleh pulak terlupa nak update blog…hehehe…ape kes la agaknye yer…aduyaiii…leka sangat kot dengan cuti 3 hari yang lepas tu…hihihi…ade2 ajekan…alasan!!! tapi sungguh la QH betul2 lupa ˘_˘…hari ni pula lewat sikit QH bersiaran...sebab mengupdate blog menggunakan tab...tak boleh nak menaip laju2...beza kalau menaip menggunakan keyboard biase tu...hihihi...lagi alasan!!! hahaha

Wednesday, January 15, 2014

KEREPEK NGAKU/ARROW HEAD/SENGKUANG CINA


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Kembali bersiaran hari ni…
Salam Maulidur Rasul 1435H buat semua kawan2 dan pembaca yang beragama islam khasnya…

Monday, January 13, 2014

TEMPAHAN KEK BESDAY MINION


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua…

Rindunya pada blog
Rindunya pada semua kawan2…
Rindu pada QH tak?? Sila jawap…hehehe
Ape khabar semua??
QH ahlamdulillah…bertambah bambam sekarang ^_^…sekarang dalam proses nak berdiet la konon…tapi berharap sangat2 turun la sikit kilo di badan ni…hihihi

Sebelum terlupa…rasanya belum terlambat lagi QH nak mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU buat semua kawan2…semoga tahun ni akan menjadi lebih baik lagi daripada tahun lepas…mudah2an rezeki kita semua juga akan bertambah…diberikan kesihatan yang baik dan berbahagia selalu disamping keluarga tercinta…semoga ape yang diimpikan akan menjadi kenyataan…insyaallah 


Lamakan QH meninggalkan blog kali ni…lebih kurang 4 bulan jugakkan…pergi begitu saje pulak tu tanpa meninggalkan sebarang pesanan…hihihi…buat ape la agaknye ye QH ni terperam lama diam2…hehehe…bile sudah lama tinggalkan blog pasti terlalu banyak resepi2 terkini yang QH sudah ketinggalan sekarang ni… bukan itu saje nak menyinggah ke dapur kawan2 pon tak sempat…