Monday, June 30, 2014

JOM KE KONGSI RESEPI!!!



Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Salam Ramadhan dan selamat menjalani ibadah puasa buat semua umat islam di serata dunia...

Alhamdulillah sudah masuk hari kedua kita semua berpuasa pada bulan Ramadhan ini...tentu ada antara kita sudah mula untuk menyediakan pelbagai keperluan sebelum menyambut hari raya yang akan berkunjung tiba tidak lama lagi...disamping itu juga jangan diabaikan untuk melipat gandakan amalan di bulan yang penuh barakah ini...


Hari ini QH nak mengajak semua untuk mencari resepi di KONGSI RESEPI!!! pernah dengar dan pernah tahu tak...hihihi...tentulah tahukan...ada banyak sebab kenapa QH keluarkan entri berkenaan Kongsi Resepi ini...ramai yang PM QH di FB minta macam2 jenis resepi...yang ada tu siap suruh kita bagi link lagi...mungkin tengok di blog QH takde resepi yang dicari jadinya minta la kita tolong carikan...seorang dua bolehlah QH layan...tapi kalau dah banyak tu tak terlayan juga...QH minta maaf banyak2...bukan nak berkira...QH sendiri pon berusaha untuk cari resepi itu sendiri...nanti kalau kita bagi ada yang tak kena pada selera...kita juga yang kena hentamkan...tak sedap la...susah buat la...buat tak jadi la dan macam2 lagi... bila dah tolong sekali...berkali2 pula dia minta...jadi kena cari sendiri...tak tahu mana nak cari resepi tersebut?? ni yang QH nak ajak ramai2 ke KONGSI RESEPI...


Kongsi Resepi ini antara laman web yang popular dan merupakan salah satu laman web yang menghimpunkan pelbagai jenis resepi serta juga blogger...selain itu juga sebagai tempat untuk mencari pelbagai jenis resepi...kebanyakkan blogger akan menghimpun dan kongsikan resepi di blog masing2 di sini...QH pon begitu juga...setiap kali ada entri resepi terbaru dari blog...terus QH akan kongsikan di Kongsi Resepi...senangkan hanya perlu klik saja pada label yang kita berkenan tu...beratus2 resepi ada di situ...memang sangat membantu dalam mencari resepi...

Selain dari itu, resepi dari Kongsi Resepi ni sentiasa berupdate setiap hari...jadi dapatlah kita melihat resepi terkini dan lama...bagaimana untuk mencari resepi?? ok sama saja macam di blog...hanya perlu klik pada label2 jenis resepi yang ada pada laman web ini...setiap resepi telah disusun mengikut kategori yang khusus...gambar2 masakan juga boleh dilihat pada sidebar di laman web ini...klikkan saja pada gambar tersebut...ianya terus akan ke blog untuk resepinya...


Selain dari terus ke laman web Kongsi Resepi tersebut...kebanyakkan blogger masakan akan memasang iklan Kongsi Resepi di blog masing2...ini bagi memudahkan blogger itu sendiri selain pengunjung2 yang singgah...di situ juga resepinya sentiasa berubah2 iklannya...agak2 kalau sudah terjumpa resepi yang berkenan...terus klik pada gambar tersebut...sangat senang bukan...semuanya dihujung jari saja...bila pula di bulan Ramadhan...maka Kongsi Resepi ini sangat membantu pada sesiapa saja untuk mencari resepi...


Kongsi Resepi ini juga ada FB...cuma perlu ke page tersebut dan tekan LIKE...di situ juga ianya sentiasa berupdate...kebanyakkan resepi yang dikongsikan di situ sedap2...boleh jadi rambang mata untuk memilihnya...senang betulkan untuk mencari resepi sekarang...tekan klik saja...keluarlah resepi yang kita mahu tu...jadi pada yang belum LIKE FB Kongsi Resepi tu...silalah berbuat demikian dan rajin2 la berkunjung ke laman web KONGSI RESEPI...pastinya berbaloi!!


3 comments :

Tina Othman said...

Tima kasih share, selamat berpuasa qh

Bbwana adienia said...

salam ramadhan dan selamat berpuasa QH..

Firefox firdaus said...

semua resepi best2. terliur tengok. thanks kongsi admin

[Jemput ke blog saya untuk tips Kerja Part Time Online]