Wednesday, April 24, 2013

BLACK FOREST CAKE



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…


Terlebih dahulu QH ingin mengucapkan terima kasih dan selamat datang buat follower2 baru blog QH ni…pada yang ade blog jugak nanti QH akan follow kembali yer…cuma QH perlukan sedikit masa sikit untuk berbuat demikian…tidak dilupakan juga buat kawan2 yang sudi meninggalkan komen2 yang manis dan indah2 pada setiap entri blog QH ni…insyaallah ade masa nanti QH akan BW blog semua…sekarang ni masa agak terhad sedikit…malam tadi QH free tapi tu la line internet la pulak boleh problem…ade saje dugaan dan halangannya…sabo aje la yer kak Ton…nanti baru la comelll…hehehe

Monday, April 22, 2013

APAM BERAS TRADISIONAL



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…


Apa khabar semua?? Macam mane cuti hujung minggu hari tu…seronok tak…minggu ni QH tak ke mane2 pon…menghabiskan masa dengan menjalankan rutin mingguan dan membaca novel…hehehe…kalau diikutkan dah lama juga tau QH tak membaca novel ni…lagi2 la sejak berblog ni…masa amat terhad sekali…tapi disebabkan penangan cerita kat TV3 setiap hari jumaat malam tu…Sebenarnya Saya Isteri Dia…mula2 cerita tu ditayangkan QH tak tengok pon…sebab takde kat rumah…masuk minggu ke 3 tu baru la berpeluang tengok cerita tu sampai habis…haiii best la pulak…rupanya cerita tu dari novel…apalagi terus saje nak dapatkan novel tu…tapi bile tengah hangat ni novel tu memang takde stok la kan…dah satu kerja merata mencari novel tu…kesudahannya dapat la di MPH JJ Wangsa Maju…masa nak membayar tu lucu jugak…bukan QH saje yang berminat dengan novel tu…rupanya ramai duk berkepit dengan novel tu…dah memasing tersenyum2 masa beratur nak bayar…hehehe…pengaruh TV betul la ^__^

Saturday, April 20, 2013

AWARD DARI DAPUR NASYA



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Hari ni takde resepi yer...sepatutnya semalam nak mengupdate blog tapi lappy lak tertinggal...elok aje menonong terus ke kereta...sampai2 ke opis baru la teringat...tak bawak lappy...terus tepuk dahi...hehehe...geram aje kan...

Sekarang ni QH nak mengupdate dulu award yang QH terima dari Nasya...terima kasih ye sudi memberi award itu kepada blog Qasey Honey...terharu jadinya bile diberi penghargaan yang sebegitu...cantik award ni...bertambah cantik lagi bile ianya sama kaler dengan tema blog QH ni...pink tu...kaler kesukaan QH...

Award ni bukan QH sorang saje yang dapat...ramai lagi blogger yang terima dan telah lama diupdate oleh mereka...cuma QH aje yang lambat sedikit...hehehe

Dengan award ini semoga ianya dapat dijadikan satu sandaran dan semangat untuk QH terus berblog...walaupon sekarang ni blog kejap tenggalam kejap timbul...>__<


Tuesday, April 16, 2013

CREAM PUFF COKLAT



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…


Fuhhh minggu lepas sekitar Lembah Klang dan kawasan sekitarnya telah mengalami gangguan bekalan air…Alhamdulillah setakat ni kawasan rumah QH tak terkena dengan gangguan tersebut…dugaan betulkan…QH faham bagaimana perasaannya jika terkena masalah tersebut…terutamanya buat baker2 diluar sana tu…pasti pening kepala memikirkan untuk menyiapkan tempahan2 yang ade…kerja2 membaking ni banyak menggunakan air…sebab banyak peralatan yang nak digunakan…sedangkan untuk membuat sebiji kek pon naik penuh sinki tu dibuatnya…inikan pula jika ade tempahan…dapat QH bayangkan bagaimana banyaknya tu…tu belum bab nak mencuci pakaian bagai…kalau sehari takpe terputus bekalan air tu…masih boleh mengharapkan lagi pada tangki yang ade…tapi kalau dah berhari2 tu…faham2 sendiri la ehhh… sebab tak silap QH sekarang ni pon masih ade lagi kawasan2 yang masih lagi terjejas dengan masalah tersebut…banyak2 bersabar yer semua…

Friday, April 12, 2013

SOTONG GORENG BEREMPAH



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…


Tiada jawapankan bile mood yang ala2 rajin tu bertukar MALAS…ade ubat tak untuk menyembuhkan penyakit tersebut??? sebab dah macam terkena virus la pulak…hehehe…hari2 balik mengadap komputer di rumah tapi tu la lain pula yang dbuatnya…yang paling kacau bile dah mula melayan cerita korea di Maaduu…sedar2 dah tengah malam rupanya…tu la yang berlaku setiap malam…tapi kerja untuk mengupdate blog yang sepatutnya perlu dibuat terbengkalai begitu saje…maaf yer kawan2 sebab sekarang ni QH amat jarang sekali untuk BW…QH akan perbaiki kelemahan dan kekurangan tersebut dari masa ke semasa yer…^__^…banyak resepi yang terkumpul QH tak kongsikan lagi…gambar2 yang disnap pon QH tak sempat lagi nak transfer ke komputer…tapi rutin mingguan untuk memasak dan membaking tetap berjalan seperti biase…

Tuesday, April 9, 2013

IKAN BAWAL GORENG BERLADA



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…


Bertemu kembali…
Seperti yang dijanjikan sebelum2 ni…hari ni QH nak kongsikan satu lagi resepi yang QH sumbangkan untuk majalah Aroma pada bulan Mac yang lepas…mungkin ade yang terlepaskan untuk memiliki majalah Aroma tersebut…setiap kali keluaran majalah tersebut perlu dapatkannya cepat2…kalau tidak gigit jari la jawabnya sebab majalah ni cepat habis…dulu majalah ni agak sukar juga QH nak dapatkan…tak banyak kedai yang menjual majalah ni…amat terhad…tapi sekarang tidak lagi...sekarang ni QH berlanggan di kedai buku kat depan pintu masuk ke Pertama Komplek… 

Tuesday, April 2, 2013

KEK SPAN ALMOND



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera…

Terlebih dahulu QH ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada kawan2 yang sudi mendoa dan mengucapkan Selamat Hari Lahir buat QH semalam…bertambah lagi la usia QH tahun ni…huhuhu…Alhamdulillah masih diberi peluang OlehNya untuk QH bernafas lagi sehingga saat ni…tiada perkataan lain selain terharu dan gembira bile melihat ucapan yang tidak putus2 yang diterima di FB dan SMS…maaf jika QH tidak dapat membalas ke semua ucapan tersebut atau terlepas pandang…ucapan tersebut amat QH hargai sangat2…QH sayang semua…muahh…muahh