Tuesday, March 5, 2013

TERIMA KASIH AROMA MAC 2013



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Mungkin ape yang QH nak kongsikan hari ni...mungkin ade kawan2 yang dah tahu atau belum lagi...untuk bulan Mac ni...QH diberikan kesempatan untuk berkongsi resepi masakan di Majalah Aroma pula...terima kasih yang tidak terhingga buat editor majalah Aroma ni iaitu Kak Siti Dimiati kerana sudi menjemput dan mempelawa QH untuk turut sama2 memeriahkan lagi majalah tersebut...terima kasih juga kerana percaya bakat dan kebolehan QH yang tidak seberapa ni...majalah ni kawan2 boleh dapatkan di kedai2 buku berdekatan...kena cepat2 tau sebab majalah ni cepat habis...


Nak tahu ape perasaan QH ketika itu...memang terkejut yang teramat sangat...masa tu QH saje2 terbuka FB...masa tu tengah meeting kot kalau tak silap...entah macam mane boleh pula ketika tu QH tertekan ke peti pesanan...biase balik rumah baru QH semak dan baca...mungkin orang kata dah jodoh kot..hehehe...jam tu jugak hilang terus fokus sekejap...macam diawang-awangan pon yer ade...memang tak percaya!! berkali2 jugak la QH baca pesanan tersebut...keluar saje terus tepon hubby maklumkan perkara tersebut...  


Bila kata putus telah diberi baru la terasa seramnya pula...mula la berkata2 macam2 di dalam hati ni...biasa berkongsi resepi di blog sendiri...tapi kali ni di majalah pula...QH terima pelawaan tersebut pon bukan la untuk mengejar glamour ker ape...sebab di blog sendiri pon dah cukup glomour kot...hahaha...tapi pengalaman itu sendiri yang membuatkan QH bersetuju!! itulah kenangan terindah selama QH berblog ni...yang baru setahun jagung usianya tu...kerana diberi peluang berkongsi resepi di majalah untuk kali ni...memang rahsia ni tersimpan rapi kecuali hubby QH aje la yang mengetahuinya...selagi belum terbukti ape2 QH taknak la ianya dicanang2kan terlebih dahulu...


Sehingga la akhirnya rahsia tu terbongkar bile ade kawan2 QH yang baik hati di FB mengucapkan tahniah buat QH dan siap tag lagi gambar majalah aroma tu kat FB QH...tak sangka la pula mereka perasan akan kehadiran QH di majalah tersebut...hehehe...bila QH dah dapatkan majalah tersebut...hubby ade tanye jugak bile nak keluarkannya di blog pula...tadaaaaa siap juga akhirnya entri ini ^__^...walaupon ketika ni sebenarnya QH agak sibuk sedikit dengan kerja2 dipejabat...huhuhu

Untuk kali ni QH tidak keseorangan sebab ade 2 orang blog yang QH kenali iaitu Kak Chah@bilachahkedapur dan Kak Shiela@spices journey...TAHNIAH jugak buat mereka...



Dikesempatan ini...QH ingin mengucapkan ribuan terima kasih buat Kak Siti Dimiati kerana memberi peluang kepada QH dan percaya akan bakat yang ade ini...jika diberi peluang lagi insyaAllah...QH akan memberikan kerjasama nanti...

Terima kasih QH ini juga buat semua follower dan pengunjung blog Qasey Honey yang banyak memberi sokongan dan komen2 yang membina...tidak dilupakan juga buat kawan2 QH di FB...kerana sentiasa memberi sokongan dan komen2 yang indah2...

Tidak dilupakan jugak ucapan terima kasih ni khas buat penyumbang dan empunya resepi yang QH ambil untuk dicuba dan dikongsikan pula kepada kawan2 yang lain...tanpa anda semua...mungkin blog ni tidak terhasil dan QH tidak akan mencapai angan seperti sekarang ni...QH sayang semua...



Sebelum mengakhiri entri untuk hari ni...QH nak tanya la kawan2 semua...dah dapatkan ke majalah Rasa bulan Mac ni...tapi jangan lupa tau dapat juga majalah AROMA MAC 2013 itu jugak!!! kat dalam majalah rasa ni ade 4 orang blogger terkenal dan merupakan sifu pada QH...siapa lagi kalau bukan Kak Azlita, Kak Siti Delima, Che Mat Gebu dan Kak Wan...TAHNIAH juga untuk anda semua... 

37 comments :

dapurCikWan said...

Tahniah Kak QH! cikwan akan dapatkan aroma ni... ;)) walaupn kat ganu memang susah nak jumpa...tapi ada kedai2 tertentu. hihi

Marsita yahya said...

Tahniah ya QH sayang...:)

CT Delima said...

Assalamualaikum Qasey.. Tahniah dari kak ct, juga buat kawan2 yang turut sama didalam majalah AROMA. Berbangga melihat adik2 yang sekarang ini bertambah maju dan semua gambar2 semakin menarik dan tertarik..Alhamdulillah.

Teruskan usaha murni dan berbakti didalam dunia masakkan ya .

salam sayang dari Kak CT {^_^}

syapex said...

tahniah ya akak....

:: Mrs.Eady :: said...

menarik ni!

mama leen said...

huyooo... cayalah beb... terpampang gambar besar lagi.. hehe

zana fahmi said...

Tahniah QH, mmg ada plan nak beli sb Matgebu tu. Taktau pulak QH pun ada sama. Makin glamer la skrg kan? Jgn lupa kwn2 bila dah buka kedai..hehe.

tun_telani said...

TAHNIAH KAK QH!!!!!!!!!!!! ^^
xtau bila la nk sampai majalah tu kt bintulu ni..hihi

Mori Said said...

Tahniah QH... mmg resepi tu semua sedap2....

Wani said...

alhamdulillah tahniah.. moga terus sukses ke depan // :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

Tahniah, QH.. tak pernah beli majalah aroma ni, harus beli nampaknya bulan ini ;-))))

Liza said...

tahniah, tahniah, tahniah...hihihi..akk pun tumpang bangga dgn QH...nnt bila dh glamour jgn lupakan akk ye...

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Wah... tahniah QH... akak pun suka dengan tengok masakan QH ... cuma dalam list menunggu utk dimasak :D

yan's cottage said...

tahniah...ye QH...tumpang gembira bila kawan2 berjaya....harapan moga terus berjaya....

Nooriah Abdullah said...

banyak2 tahniah dari kak noor utk QH ya mmg dah layak masuk majalah pun kan dgn masakan yg sedap dan gambar yg menarikssss kan heee

Asyifa Mustaffa said...

Tahniah QH,
hehe...nak gak ucap kat sini....tumpang bangga gak la tgk rakan2 blogger masuk majalah.......:)

Sheila Salim said...

assalamualaikum QH, alhamdullilah. rezeki tu kak. hehe anyway sheila memanh kagum dgn akak. lagi2 share reseoi kat blog. memanh menarik sgt gambar yg ditangkap dgn resepi yang mudah2. terliur fikir pasal makanan ♥

sabar dubai said...

Tahniah qh...glemerr u...hehehe

zila norazila said...

smoga bertambah bersemangat lg tau QH..tahniah jgk dari akk tau..:)

ibh_sue said...

Tahniah QH... Haisshh!! Patut la tertarik sgt nak belek majalah tu hr tu. Tp mcm mn lah boleh tak perasankan QH...

Azlita Aziz said...

Salam QH

Tahniah juga daripada akak..
Khas buat QH dan rakan-rakan lain yang turut sama menghiasi Aroma bulan ini.

Sesungguhnya bakat yang ada pada QH sangat menyerlah.. jangan dipersia-siakan peluang yang ada.. doa akak semoga QH semakin maju..

Shiela said...

TAHNIAH! TAHNIAH! TAHNIAH!! QH MEMANG TERBAEKK.. KEEP IT UP!.. :D

Delima Zamrud said...

TAhniah Qh, semoga lebih berjaya lg hendak nyer mmg sumer masakkan QH menarik dan gambar pun cantik :D...

Nur-nba said...

Tahniah QH .. Dah agak tentu QH akan dilamar juga oleh menghiasi majalah. Nak kena cari ni.. Moga terus berkongsi ilmu dan resepi dengan semua pembaca blog.. (^__^)

Rohah said...

tahniah QH..semoga terus maju

..::Zue::.. said...

tahniah qaseh honey... zue pun dapat offer..tak sabo nak tunggu next month punya keluaran..

http://tarabozu2@blogspot.com

inahar ali said...

tahniah QH cayaangg!! u really deserve this..muaah!!

Melly Octaviana said...

Congrat QH.. happy for you.. :D

Ummi said...

Assalam QH sayang....tahniaaahh beribu2 lemon dari akak...mantop sungguh! Teruskan yaaaaa...jgn malas2 (*mcm akak ni...)... ^__^

Tina Othman said...

tahniah2

mama sara nur said...

Tahniah Qh
memang sesuai Qh sb cantik2 Dan menu pun mabeles. Jgn lupa akak ye sb lepas ni lg glamouri he he

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

tahniah QH...
sememangnya QH layak kerana karya2 QH memang hebat2 belaka.. tahniah dari akak ye..

dZana said...

tahniah QH.. akk tumpang gembira ye..

Mat Gebu said...

Tahniahh...tumpang bangga bila blogger masak2 kini ke media cetak.Cm suka gambar2 QH ambik, lawaaaa.. (*____^)\/

Shahriah Abdullah Novelis said...

Tahniah my dear... gambar cantik! Akak dah beli taw :)

Lesung Batu said...

tahniah QH walaupun agak terlewat..sy tumpang gembira kerana anda mmg layak :)

http://bestmemoryfoammattressreviews.us/ said...

This is cool!