Sunday, January 13, 2013

JJCM : GERMAN DELI IMBISS



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Rasanya dah lamakan QH tak kongsikan segmen JJCM di sini...jadi hari QH nak kongsikan 1 lagi tempat makan yang konsepnya yang tersendiri...kali ni QH singgah makan di German Deli Imbiss...untuk ke restoran ni senang saje...German Deli Imbiss ni terletak di Jalan Kerja Air Lama belakang Petronas Ampang Jaya yang bersebelahan dengan medan selera...di Petronas ni ade lagi kedai makan yang lain...tapi cuba yang ni dulu...bos QH yang cadangkan untuk mencuba restoran ni...




Hasil carian dari Google...di atas ni adalah map untuk ke German Deli Imbiss tu...perlu tahu mengenai restoran ni adalah hampir kesemua hidangan yang dihidangkan oleh restoran ni bersaiz XL tau...jadi kena betul2 lapar baru boleh singgah ke sini...kalau tidak nanti sayang la pula kalau tak habis bukan...harga pula untuk setiap hidangan berpatutan dengan saiznya tu...


Menu utama restoran ni adalah burger...ala2 macam burger bakar pon ade...selain tu ade pasta, salad, sandwich dan macam2 lagi...tak perlu risau dan was2 yea...sebab ianya HALAL...


Untuk memesan makanan...kita akan dibekalkan dengan slip senarai menu tu dan juga pensil...tandakan saje ape yang kita mahu...pastu panggil la waiter untuk dilayan...jika orang ramai agak mengambil masa juga pesanan kita untuk sampai ke meja...jadi harus la bersabar dan tabah...hihihi



Ni adalah antara menu yang dipesan hari tu...Chicken Schnitzel ni QH punya...tak habis tau...memang daging ayam sepenuhnya tu...sosnya boleh pilih...ade 3 pilihan iaitu Sarawak Pepper Sauce, Mushroom Sauce dan Gypsy Sauce...



Di bawah ni pula adalah pilihan hubby...XL Peppa Wiggy...nampak macam ala2 burger bakarkan...yang ni pon tak habis dimakannya...daging burger habis yang tak habis rotinya tu...hihihi



Nak makan buger ni kena buka mulut luas2...baru la boleh gigit burger tu...hehehe


Di bawah ni pula air yang dipesan oleh kami...QH punya Iced Berries Tea...memang sedap sangat air ni...hubby pula pesan Iced Peppermint Tea...tak tau rasanya macam mane...tak sempat nak rasa langsung dah dihabiskannye dulu...huhuhu...sedap jugak la tu kan...


German Deli ni pon ade websitenye sendiri...sila klik di SINI yer untuk mengetahuinya dengan lebih lanjut...tidak ketinggalan juga restoran ni pon ade Facebook...jadi boleh la skodengnya sekali...hehehe...


Baikla sampai di sini dulu yea siaran untuk hari ni...InsyaAllah kita akan berjump lagi nanti...selamat menjamu selera semua...jika tidak tahu nak makan dimana...sila la singgah ke sini...berbaloiiiiii ^__^

7 comments:

Amie said...

Besarnya saiz burger tu Qasey.... he he ehh dapat bayangkan betapa luasnya ngangakan mulut!

lina_pg said...

assalam Qaseh Honey..bestnya JJCM.Rasanya Restoren ni tadak area Penang ni.Kalau ada dah terjah dah..suma nmpk menarik

Mamasya said...

Aslmkym QH.burger tu...kena nganga luas2....boleh exercise rongga mulut ni hi..hi....

ogyep yummy mellow said...

Salam QH.. ogyep pernah juga singgah di situ... boleh tahan juga... anak2 suka le...

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

belum pernah lagi mkn kat sini... kalau lokasinya di ampang pendek kata memang tak merasalah.. hihi... sedap2 hidangannya.. kalau hidangan western mcm ni.. anak2 akak yg paling suka..

Rohah said...

amboi Qh...memang betul2 bawa perut keroncong ke Jerman Deli Imbiss ni ye...mesti balik dr tu perut kenyang hati senang..hi2

mama sara nur said...

JJCM,hidangan western ye QH, kalau ada chicken chop boleh pegi he he sb anak2 akak itulah yg digemarinya
tp burger pun nampak sedap dan besar ni kenalah makan share ye tak
akak duk lalu situ tak perasan pulak kat tempat mkn ni he he