Wednesday, October 31, 2012

AYAM LAKSAMANA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Bertemu lagi kita pada hari ni…entri hari ni juga dibuat secara autopost…tu yang dapat bersiaran seawal pagi macam ni…malam tadi dah QH siapkan…kalau tidak tak tahu la waktu bile QH dapat bersiaran nanti…silap2 dan boleh jadi…besok la baru kita berjumpa…pagi ni QH ade taklimat…kalau tak silap mengenai harta baitulmal…nampak sangat tak prihatinkan…sampai lupa ape nama taklimat tu sepenuhnya…dapat surat tu terus simpan kat tray…hehehe…harap nanti dapat la QH mengutip sedikit ilmu yang dikongsikan tu nanti…jangan tertido sudahhhh…hahaha

Tuesday, October 30, 2012

NASI SERAI


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Terlebih dahulu di kesempatan ini QH ingin mengucapkan SeLaMaT hArI rAyA aIdIlAdHa buat semua umat islam tak kira di mana saje anda semua berada...

Cakkkk...hari ni QH kembali bersiaran setelah beberapa hari mendiamkan diri dan meninggalkan blog kesayangan ni buat seketika...agak kesibukkan sedikit semasa cuti 3 hari tu...rasa macam tak cukup dengan cuti yang ade tu...macam nak sambung lagi saje...tetapi memandangkan cuti pon dah paras2 hidung aje orang kata...terpaksa hasrat untuk bersenang lenang dan bersantai2 di rumah tu dihentikan!!! hehehe

Wednesday, October 24, 2012

AGAR-AGAR SIRAP ROSE



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Kembali bertemu untuk kesekian kalinya…
Tinggal lebih kurang 2 hari sajekan seluruh umat islam di dunia ni akan menyambut hari raya haji atau qurban…mesti sekarang ni ramai yang dah mengambil cuti lebih awal untuk pulang ke kampung halaman...kalau pulang awal boleh mengelakkan kesesakan jalan raya yea tak...langkah yang bijak tu tau...kalau di belah semenanjung meriahkan kalau sambutan raya korban ni berbanding dengan negeri2 yang lain...

Tuesday, October 23, 2012

NASI GORENG BUNGA KANTAN


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Bertemu lagi kita hari ni...
Agak lewat juga hari ni QH bersiaran...memberi lalu pada iklannn...iklan?? iklan la sangattt...hehehe...agak sibuk la hari ni...
ok takpe...happy sangat hari ni bile dapat menyelesaikan 1 masalah di blog ni...dari hari tu lagi QH perasan dan berasa hairan bin ajaib kenapa gambar untuk entri2 terbaru ni semuanya comel2 saje...bile disetkan ke original size...kemain besau la pulak...sampai terlebih2 dari margin post ni...bile disetkan extra large pula...gambar alahai tersangat la comel gitu...nak tengok jadi tak puas...sampai perlu kena kanta pembesar rasanya...hehehe

Monday, October 22, 2012

BISKUT KACANG MAZOLA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Salam penuh kerinduan buat semua pengunjung blog QH ni…apa khabar anda semua hari n?? maklum la sekarang ni dah mula musim hujankan… mudah2an semuanya dalam keadaan sihat2 la yea…bile tiba musim hujan ni kemungkinan ramai yang kurang sihat waktu ni…kalau nak baik jangan lupa makan ubat tau…yang sihat tu jangan main hujan pulak ehhh…hehehe

Friday, October 19, 2012

BILE OMBRE KEK MENJADI KEK BALDU MERAH...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…


Bertemu kembali kita pada hari ni…semalam QH tak sempat  untuk bersiaran kerana memberi laluan kepada kerja2 yang perlu diselesaikan...ok cukup..tak mau cakap bab kerja2 dalam ni..hehehe...

Baik la…hari ni QH nak menunaikan janji agar ditepati…hihihi…maaf yea lambat kek ni nak ditayangkan…hehehe…QH nak kongsikan kek yang QH buat sempena 1st Bloggersary tempoh hari…ketika membuat kek ni banyak perkara lucu terjadi dan agak menghampehkan la pada QH…lain yang kita nak…lain pula yang jadi…

Wednesday, October 17, 2012

KENTANG WEDGES



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Mohon maaf…janji tidak ditepati…
Semalam QH nak kongsikan resepi kek kan…tapi yang ditayangkan untuk hari ni lain pulak yer…
Sebabnya gambar tersebut…belum siap diedit sepenuhnya…hehehe

Baik la hari ni masa tak mengizinkan untuk QH berlama2 depan blog…sebab ade kerja2 yang perlu diselesaikan dengan segera…macam dah bermula kembali hari2 sibuk dengan kerja yang mendatang ni…huhuhu

Tuesday, October 16, 2012

1st BLOGGERSARY QASEY HONEY


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Alhamdulillah…hari ni genap setahun blog Qasey Honey…sekejap betul masa berlalu…sedar tak sedar sudah setahun rupanya QH berblog…rasa2nya macam baru semalam aje QH mula berblog…TERIMA KASIH diucapkan kepada semua pengunjung blog Qasey Honey...terima kasih jugak buat 352 orang follower Qasey Honey setakat ni...terima kasih sekali lagi atas sokongan yang diberikan...kehadiran anda semua amat la dialu-alukan...berblog tapi takde yang pengunjung dan yang melihatnya...tidak bermakna la kan...setakat syok sendiri aje nanti...hehehe...tanpa anda semua siapa la QH ni...ngeee...harapan semoga lagi ramai yang akan menjadi follower QH yer...

Friday, October 12, 2012

KIWI CHEESE TART


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Yeahhh kembali bersiaran untuk hari ni…
Wah nampak sangat gembira la QH ni yea hari ni…sebab ape?? haaa sebab besok cutiiiiiii…amboi panjang la pulak…hehehe…boleh la nak bermalas-malasan di rumah…yebedabedu…

Entah ape la agaknya yea aktiviti QH selama 2 hari cuti tu…plan macam2 entah mane satu yang jadi pon tak tahu la...harap peminat dan pengunjung blog QH tunggu aje la ehhh…hehehe…PEMINAT??? Perasan retissss la pulak…sudahh...saje nak buat gempakkan…padahal takde ape2 yang berlaku pon…hihihi…

Thursday, October 11, 2012

IKAN TEMPRA NYONYA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Ok hari ni entri ringkas jer kot...hehehe...menu yang QH nak tayangkan untuk hari ni pon simple saje...gambar pon tak banyak untuk entri hari ni...sebab gambar2 yang lain tu rosak la pula...ade yang bergegar2...maklum la ketika resepi ni dicuba masa bulan puasa hari tu...cepat2 nak kejar pencahayaan yang ade sebelum gelap...pastu nak keluar ke bazar ramadhan pula...tu yang main snap aje...hehehe...lama dah yer resepi ni...

Baik la resepi hari ni adalah Ikan Tempra Nyonya...resepi ni Qh tengok ramai dah yang mencubanya...tapi tak sempat la pula nak senaraikannnya satu persatu...kalau tengok di carian google tu...taip nama resepi ni pasti berderet keluar nama blog2...

Wednesday, October 10, 2012

KEK LAPIS 4 RASA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...
QH kembali bersiaran untuk hari ni...sebenarnya semalam QH dah nak bersiaran dah...sebab tak jadi berkursus..perlu menyiapkan kerja2 sebelum audit hari ni...tapi bile dibuka saje pendrive simpanan resepi untuk blog...fuhhh peluh jantan mula menitik...penuh dengan VIRUS!!! blur sekejap...tetiba rasa macam nak migrin, mual, urat kat tengkok rasanya dah mula menegang...last sekali bagai nak pengsannnn...habis kesemua folder makanan di dalam tu HILANG...

Monday, October 8, 2012

CHICKEN CHOP GORENG



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…
Ape khabar semua?? Mudah2an pengunjung2 blog QH semua dalam keadaan yang baik2 saje yer…jika ade yang kurang sihat…cepat2 pergi klinik dan makan ubat tau...lepas tu berehat dengan secukupnya yea…maklum la sekarang ni musim dah tak menentu...kejap panas kejap hujan…jadi sentiasa menjaga kesihatan diri…

sekejap saje dah masuk ke hari baru dan minggu yang baru kan…tak puas rasanya untuk bermalas-malasan dirumah selama 2 hari tu…hihihi…kenapa la tak buat 5 hari cuti dan 2 hari untuk bekerja yer…hahaha…mesti lumpuh ekonomi Negara kalau gitu la gamaknya kan…hihihi

Friday, October 5, 2012

BESDAY REZA & RAINBOW CAKE...


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua…

Cakkkk…QH kembali untuk bersiaran pada hari ni…
Dah beberapa hari sudah blog ni ditinggalkan dan tak terupdate…ade beberapa perkara yang menyebabkannye jadi begitu sejak kebelakangan ni…salah satu line tenet yang sangat tidak memuaskan dan pc di opis pula entah kenapa buat perangai pula minggu ni…padahal di draf banyak resepi untuk dikongsikan…makin bertambah bilangannya…