Tuesday, September 18, 2012

JJCM : RESTORAN PEGAGA@UKAY BOULEVARD


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Cakkkk...hari ni QH kembali berblog...hampir seminggu membiarkan blog ni tanpa entri baru...pas balik dari kursus hari tu memang agak lemau pula untuk mengudate blog ni...hujung minggu pula QH sibuk dengan macam2 aktiviti...

Pada para follower2 QH tak kira pada yang lama atau baru...terima kasih diucapkan atasa sokongan anda semua tu...takde anda tak bermakna blog QH...pada yang baru menjadi follower blog QH ni...nanti bile sempat QH akan follow semula yer blog anda pula...tak lupa juga pada silent reader blog ni...kehadiran anda pon amat dihargai bile melihat graf view setiap hari yang semakin meningkat naik tu...

Pada blog yang QH tak sempat untuk BW...jangan marah yer...ade masa nanti QH akan berkunjung juga...


Baik la seperti yang anda semua lihat sekarang ni...dah tentu2 la tahukan ape yang QH nak kongsikan untuk hari ni...edisi JJCM pula...kali ni QH ke Restoran Pegaga pula...QH ke sini masa balik raya hari tu...badan pon masih letih lagi masa tu...jadi rehat dari masak memasak...tengah hari tu QH n hb lunch kat sini...agak dekat juga dengan rumah...restoran ni terletak di Ukay Boulevard di tepi highway MRR2 yang nak menghala ke Genting tu...restoran ni dah lama dah QH nampak...tapi kebiasaannya lalu saje...baru sekarang baru tergerak nak menyinggah ke situ...


Restoran ni terbahagi kepada 2 bahagian...1 berhawa dingin...lagi 1 open...QH dh tentu la terpaksa pilih yang open tu sebab hubby...smoking...restoran ni pon agak menarik jugak hiasan dalamannya...agak nampak mewah jugak...kemas dan bersih...QH suka restoran ni...pilihan menu pon banyak...semua nampak sedap2...harga pon berpatutan


Gambar diatas tu antara menu yang QH order untuk makan tengah hari masa tu...pilihan kali ni yang ade bertanda topi chef...yang direkamen oleh chef...untuk QH Udang Karipoley dan hubby Daging...menu yang QH order ni adelah set lunch tau...dalam set tu ade air sirap selasih dan nasi putih beserta dengan ulam sekali...harga sangat berpatutan dan sedap...sangat kena dengan selera kami...pasti datang lagi lain kali ni...sebab dekat dengan umah kan...agak2 malas nak masak nanti boleh la ke sini...hehehe...


Gambar di atas dan di bawah ni ade la menu2 yang QH order tu...macam mane??? nampak sedap dan melazatkan kan...semuanya cukup rasa...untuk setiap lauk yang ade ni boleh dimakan untuk 2 orang tau...memang sangat berbaloikan...pada sesiapa yang buntu tak tahu nak makan di mane...boleh pilih restoran ni...


Ok la sampai di sini dulu yer entri untuk kali ni...InsyaAllah esok kita bertemu lagi yer...salam sayang semanis gula dan salam rindu daripada QH yer...

11 comments:

mamyharraz said...

cantiknya deko dlm restoran ni..menu pun nampak mengiurkan.

Tina Othman said...

welcome back

selalu lalu je kedai ni, sedap ye nanti boleh try

norhidana said...

selalu lalu je kt Uk boulevard tu tak penah lg tergerak hati ke situ ehehhe... ada ksempatan nk try gk ke sana...

kakcik said...

Pernah nampak restoran ni tapi tak pernah singgah. :)

Liza said...

salam Qasey, bestnya tgk lauk2 kat sini, selalu jugak akk lalu sini, tp mgkn xperasan kot restoran ni...

Bicara Kak Noor said...

akak sangat bekenan camn ni nak order boleh tak Qasey comeyyy

kasihredha said...

cantik arr resto ni

HomeKreation said...

Aslmkm QH. Nampak cantik & bersih restoren nya. Menu pun best.

rahel said...

Mak aiii..canteknya dalam restoren tu...

IntaNBerliaN said...

cantik betoi restoran ni ;-)

Anonymous said...

Makanan restoran pegaga tak berapa sedap dan kualiti makanan sangat tak dijaga. Servis lambat dan banyak pilihan makanan yg dah habis.