Wednesday, July 25, 2012

JJCM : MR. KABAB & BIRYANI@PUTRAJAYA


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...


Kembali bersiaran untuk hari ni...hari ni QH tak update resepi yer...tapi ape yang QH nak kongsikan ni pon bersesuaian juga untuk bulan ramadhan ni...kot2 la dah habis untuk memasak atau malas masak ker atau nak bertukar selera pula makan di kedai...boleh la berkunjung ke restoran yang QH nak kongsikan ni...untuk berbuka puasa petang nanti ker kan...


Kali ni QH ke restoran Mr.Kabab & Biryani pula...restoran ni terletak di Presint 15, Putrajaya...konsep restoran ni adalah makan arab...sekarang kedai makanan arab dah menjadi kegilaan dan kegemaran terutama di KL ni...sebenarnya dah lama dah QH ke sini...tapi asyik tak berkesempatan saje nak buat entri ni...hampir2 terlupa juga...
antara menu yang ade

QH ke sini masa tu mak dan adik beradik datang ke rumah...hampir sebulan yang lalu kot kalau tak silap...dah lama sangat kan...QH kalau ade family datang ke rumah memang tak memasak pon...tak kira la belah QH atau hubby...kami lebih gemar bawak diaorang makan di luar dan mencuba pelbagai jenis menu dan masakan...bile diaorang happy kita lagi la happy jugakkan...sebab tak payah masak...hahaha...lagipon bile family datang ke sini dah tentu la nak berjalan2kan...kalau QH masak nanti...kat situ dah amik masa yang lama...termasuk seisi bergambar...hihihi...

Mana2 kedai arab konsep makanannya lebih kurang sama saje...harga pon sedikit berbeza...macam tu jugak dengan konsep dalaman restorannya...restoran ni agak simple aje konsepnye...restoran ni kalau tak silap ade 3@4 kedai sederet...pintu yang berlainan tapi restoran yang sama...mungkin ramai yang suka kot restoran ni...macam mane QH boleh jumpa yer restoran ni??? sebenarnya kawan hubby yang cadangkan...kebetulan masa tu memang jalan2 di sana naik cruise bagai...


Di bawah ni adalah menu yang telah dipesan oleh kami...maaf dah lupa dah harga setiap hidangan tu...tapi harga berpatutan...berbaloi la dengan makanan tu semua...sedap...
yang ni nasi mandy bersama grilled chicken...boleh dimakan untuk 4 - 6 orang

yang ni pula nasi yang sama untuk sorang punya makan

roti nan

roti puri bersama kuah dal

chicken curry makan bersama roti nan

air barbican pelbagai perasa RM4.50 sebotol

tu alamat restoran ni yer

Ok setakat ni dulu yer...selamat mencuba...selamat berpuasa semua...




18 comments :

Asyifa Mustaffa said...

nasi sorang makan tu...macam bnyk je....bnyk x?
x pernah try lgi nie mkn nasi arab....myb one day bole cuba nie...

mama aleen said...

sedapnya.. total semua berapa ni? banyak gila kalau nak makan ni

ijayuji said...

Salam ramadhan QH!! mekaseh dtg singgah, eh? kita ni sebaya eak? sblm ni panggil QH akak kikiki.... sedapppnyer kalau dpt buka kat luar eeeeeee..... sini pyh nak buke kat luar tempat jauh nak pergi n malas nak kuar2 :D

Qasey Honey said...

biase la nasi arab ni mesti byk punya...penuh pingan..masa tu lapo sgt...habis...yg tu QH punya...haha...cuba yer nti...sedap

Qasey Honey said...

u bminat ker...sori i xde voucher nk bg..haha...rega utk set kat ats dlm RM150..utk u 4 branak xpyh la order byk tu...i masa ni ramai +++ lapo giler...

rahel said...

Salam QH..
uwaaaaa...tak berkedip mata memandang hidangan nasik n ayam tu...

nursarah puteri said...

saya yg duduk putrajaya ni lom sempat lg nak try makan kat sini. InsyaAllah nak try buka puasa kat sini.. nampak sedap!

Choco Ani said...

Dik Qaseyyy Kak Ani datang ni wah wah sedap bebenor la plak nampak nasi arab ituhh.. bagusnya kalau nak makan kat situ datang reramai kan.. bole order menu berbeza.. leh rerasa.. hmm yummyyy thx dik atas perkongsian infonye..

oh ya Selamat menyambut bulan RAmadHan ya... ;)

FARAH deeb said...

Alamak aiii... manyaknye nasik ituuuu... kalau den tak habes konpem! Roti nampak menarik! Ske nan arab!
My latest Entry :)
JJCM: Day 4 Ramadhan 1433

nOOrsha said...

amboi seronoknye menu buka poser.. seekali JJCM mmg seronok kan..dpt rehat sket :)

Bicara Kak Noor said...

bestnye Qasey seseklai goyang kaki jenjlan ni kan menu pun sedap tu akak pun suka ni kalau JJCM haha tkyah cuci pinggan lepas makan tolak je tepi

LinRosly said...

Assalamualaikum Qasey Honey :)
Salam Ramadhan;
Perhhhh...menjamu selera dgn nasi Baryani..tak pelawa Kak Lin pun! hik3

IntaNBerliaN said...

tu diaaaa xthn tgk gambo ns arab bln pose ni.. hihi

Asmara said...

buat nasi beriyani tak sama mcm kedai punya. yg kedai jugak yg sedap. hikhik..

yan's cottage said...

makanan kat sini memang sedap sedap.....!!!!!!yan pernah singgah sini.....

Mamasya said...

Salam QH.nampak menyelerakan nasi mandy itu....kalau portion makanan Arab mmg besar....kita sorang mkn tak habis.tp org Arab mknpun biasa tak lah licin sebenarnya...dia org suka mkn lauk tp nasi mkn tak byk....

zila norazila said...

salam QH cyg..akk pun pernah kesini jgk byk kali rasanya..mmg best nasi arab nie..barbcan tu minuman wajib mr hubby akk..klu nasi2 mcmnie laju jer dia mkn..:)

Unknown said...

tadi nak booking n jumpa no phone kat pic u tu...tq...lunch hour mmg penuh...so today makan2 dng staf n family kat sana...